Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muriz Memić: “Tužilaštvo KS laže, krivične prijave za sve tužioce na slučaju”

BiH

Pravda za Dzenana Memica (2)

Povodom smrti Dženana Memića Tužiteljstvo Kanotna Sarajevo je 2. augusta prošle godine saslušalo Muamera Budnju, potvrđeno je iz ove institucije.

Iz Tužiteljstva nisu htjeli navesti u kojem svojstvu je Budnjo saslušan, a otac ubijenog Dženana na današnjem suđenju je istakao kako se svjedočenja pojedinih svjedoka pokušavaju zataškati.

Prema njegovim tvrdnjama, svjedok E.M. je spreman javno govoriti i potvrditi da se ne radi o saobraćajnoj nesreći, već ubistvu.

“Pa čovjek će sam dati iskaz, nisam ga ja ni tražio, on je i prije sam dao iskaz”, kazao je Muriz Memić, otac Dženana Memića.

Na pitanje da li poznaje tu osobu i je li u kontaktu s njom, Memić je odgovorio:

“Sad sam ga upoznao. Čovjek će opet ponoviti iskaz javno pred kamerama. Znači, Tužilaštvo laže javnost, krivične prijave idu svim tužiocima koje je Dalida Burzić uvukla u slučaj. Evo vidjeli ste rekonstrukciju, mi je od početka zovemo cirkus, i to jeste cirkus”, poručio je Memić.

Iz Tužilaštva je, nakon zahtjeva Memića da pozovu i saslušaju svjedoka, uslijedila brza reakcija. Kažu, na osnovu službene zabilješke FUP-a, a na osnovu iskaza Asada Foče Tužilaštvo je već u martu ove godine saslušalo E. M.

On je, tvrdi tužilaštvo, opvrgnuo da je sporne noći bio na mjestu nesreće te vidio izvjesnog Muamera Budnju.

“Svjedok je također rakao tužiocu da je spreman na saradnju, ali da ne može ispričati ono što nije ni vidio, zbog čega ranije nije ni prijavio policiji. Učinio je to tek nakon što je pročitao članak Nedžada Latića te odlučio razgovarati s Murizom Memićem i Asadom Fočom. Dakle, tužilaštvo je okončalo rad na prijavi koju pominje Muriz Memić, te zaključilo da informacije koje ovaj put prenio Asad Fočo nisu tačne”, navode iz Tužilaštva KS.

Rekonstrukcija stradanja Dženana Memića: Seferović odgovarao nejasno