Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mušić: moguće je iznaći rješenje za Mostar

edin music

“Moguće je da u naredna dva mjeseca iznađemo rješenje za grad Mostar kako bi njegovi građani 2. listopada mogli izaći na lokalne izbore”, kazao je u izjavi za novinare predsjednik Hercegovačko neretvanskog Županijskog odbora SDA Edin Mušić.

Nakon sastanka koji je održao sa zamjenikom šefa misije OESS-a u BiH Alexanderom Chupliginom, Mušić je pojasnio kako je, kada se govori o mogućnosti održavanja izbora u Mostaru, potrebno u razgovorima i dijalogu ne samo predstavnika SDA i HDZ-a već i ostalih političkih subjekata iznaći model i rješenje kako bi građani Mostara izašli na izbore.

“Tijekom sastanka složili smo se kako je potrebno napraviti određenu sinergiju svih koji odlučuju kako bi se došlo do rješenja. Kada je riječ o razgovorima s predstavnicima HDZ-a BiH, mogu kazati kako će razgovori biti nastavljeni ne samo s predstavnicima HDZ-a već i sa svima koji budu aktivni činiteljii pokušaja da se iznađe rješenje”, kazao je Mušić. Također, dodao je kako je s predstavnikom Misije OESS-a razgovarao i o ekonomskim prilikama u Mostaru i Hercegovačko-neretvanskoj županiji kao i o nekim pitanjima koja su državnoga karaktera.

“OESS još uvijek ima najveću prisutnost na terenu od svih međunarodnih organizacija. Svi naši uredi uključujući i ovaj u Mostaru nastavljaju s aktivnostima kao što je održavanje okruglog stola na temu reforme uprave pod pokroviteljstvom Parlamentarne skupštine”, kazao je nakon sastanka koji je jučer održan u Mostaru zamjenik šefa misije OESS-a Alexander Chupligin.

Kako se neslužbeno doznaje, dans bi u Mostaru trebao biti održan sastanak predstavnika SDA, SBB i HDZ-a kako bi se približili stavovi tih političkih stranaka i kako bi se iznašlo riješenje da građani Mostar mogu izaći na izbore 2. listopada ove godine.

Mostarci su poslijednji put na lokalnim izborim glasali prije osam godina.