Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mušić: Rad Predstavničkog doma Parlamenta FBiH nije blokiran

edin music

Nakon što je prekinuta dvodnevna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, predsjedavajući Edin Mušić novinarima je kazao da rad tog doma nije blokiran.

– Imamo jedan status koji ćemo, nadam se, vrlo brzo prevazići – smatra Mušić.

Šef Kluba Stranke demokratske akcije (SDA) u Predstavničkom domu PFBiH Ismet Osmanović smatra da Klub Saveza za bolju budućnost (SBB) nije trebao dovoditi rad Predstavničkog doma u vezu s predsjednikom SBB-a ni sa bilo kojim pravosudnim predmetom.

– Rad ovog doma je nešto što se tiče svih građana, mi želimo da očuvamo taj sistem i da taj dio zakonodavne vlasti radi i donosi odluke iz svoje nadležnosti – rekao je Osmanović.

Šef Kluba poslanika Koalicije, predvođenom HDZ-om BiH, Jozo Bagarić istakao je da koalicija nije ”pukla” te da će sjednica biti nastavljena. Naveo je da su na dnevnom redu važni zakoni koje treba “na miru i hladne glave” razmatrati.

Šef Kluba SBB-a u Predstavničkom domu PFBiH Nasir Beganović je kazao da je “evidentno da ne postoji prohodnost zakona koji su trebali biti tretirani”.

– Nastavak sjednice se ne bi trebao održati dok se ne budu iskristalisali stavovi SBB-a, HDZ-a i SDA – dodao je.

Šef Kluba poslanika Socijaldemokratske parije BiH (SDP) u Predstavničkom domu PFBiH Elvir Karajbić smatra ”očitim da je na ovoj sjednici pukla vladajuća koalicija” te naglasio da je SDP u opoziciji od početka što će i ostati u mandatu od 2014. do 2018. godine.