Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mušić: Stabiliziraju se odnosi u Parlamentu FBiH

edin music

Po okončanju današnje vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, predsjedavajući Edin Mušić je rekao da je bila uspješna i da je pokazatelj stabilizacije odnosa u Parlamentu te nagovještaj dobrog stanja u FBiH u narednoj godini.

Ujedno je Mušić najavio nastavak rada Predstavničkog doma za sutra u 10 sati jednom od narednih redovnih sjednica.

Među aktima razmotrenim i odobrenim danas su predloženi budžet Fedearcije BiH za 2017. godinu u iznosu od 2.747.628.075 KM, što je za šest posto više od ovogodišnjeg budžeta. Odobren je i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta za 2017.

Većinom glasova je prihvaćena i dopuna Zakona o budžetima kojom se gradonačelniku Mostara daju ovlasti za donošenje gradskog budžeta za iduću godinu, uz saglasnost pomoćnika za finansije, u situaciji kad u tom gradu već godinama nisu održavani izbori i zbog toga nije formirana nova vlast.

Također su danas odobreni finansijski planovi Zavoda za zapošljavanje FBiH i Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Saglasnost je data i na finansijske planove za iduću godinu Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja te Federalnog fonda solidarnosti.