Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mušić: Sve one koji su slijedili upute Mladića stići će pravda

edin music

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić izjavio je da presuda Sudskog vijeća Haškog tribunala, zločincu Ratku Mladiću, predstavlja nadovjeru presude Međunarodnog suda u Haagu za genocid u Srebrenici izrečene 2007. godine.

– Tom presudom, sud je utvrdio da je počinjen genocid nad Bošnjacima u Srebrenici od dijelova Vojske i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Komandantu te vojske utvrđena je odgovornost za zločine kako u Srebrenici tako i u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine s najvećom mogućom kaznom. Ovo predstavlja još jedan dokaz da je postojala velika opravdanost podnošenja zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije – kazao je Mušić.

Ubijeđen je da će sve one koji su slijedili upute zločinca Mladića i počinili zločine nad Bošnjacima i Hrvatima u periodu 1992.-1995. godina stići pravda.

Najveću relaksaciju stanja i odnosa u regionu naspram svih historijskih istina predstavljala bi, kako kaže, neka buduća javna izvinjenja, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.