Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Muzej neispunjenih obećanja” Vlade KS

Muzej neispunjenih obecanja – nasa stranka

Forum mladih Naše stranke danas je na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu organizovao akciju “Muzej neispunjenih obećanja” kako bi ukazali, kako ističu, na nerad Vlade Kantona Sarajevo.

Koordinatorica Foruma mladih NS Lamija Tiro izjavila je da je aktuelni saziv Vlade KS-a već dvije godine na vlasti, te da akcijom žele podsjetiti na obećanja data u ekspozeu premijera KS-a Elmedina Konakovića i izvršiti pritisak putem javnosti da budu pokrenuti procesi u vezi s pomenutim obećanjima.

Govoreći o performansu kojeg su danas upriličili, Tiro je pojasnila da stolice koje su poredali predstavljaju ministre i premijera u Vladi KS. Podsjetila je i na neka od neispunjenih obećanja Vlade KS-a kao što su da će svakog prvog u mjesecu dolaziti na posao javnim gradskim prijevozom, da će usvojiti zakon o porijeklu imovine, provesti reformu obrazovanja, dok je plan restruktuiranja zdravstva, koji je usvojen, po njihovom mišljenju jako loš.

– Obećanja koja nam daju ili nisu ili su loše ispunjena. Zato smo akcijom željeli podsjetiti građane na sve što još nije ispunjeno – rekla je Tiro.

Redžo Lemezan iz Foruma mladih NS smatra da Vlada KS-a u mnogim oblastima u kojim tokom dvije godine mandata nije ni počela raditi nema vremena da kvalitetno riješi probleme, “u čemu se ne razlikuje od prethodnih Vlada KS-a, a možda je od nekih i gora”.