BiH

Poruka prijateljstva i nade

Muzičkom razglednicom Mostara obilježena godišnjica obnove Starog mosta

16/07/2020

Projekat je povezao MC Pavarotti, Simfonijski orkestar, Mostar Rock School, BONK Studio, kao i nekoliko istaknutih pojedinaca, kao što su Damir Bunoza i Mario Knezović

Svečanost predstavljanja Muzičke razglednice Mostara povodom 16. godišnjice obnove Starog mosta i upisa Mostara na Listu UNESCO-a održana je večeras na platou ispred Doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Grad Mostar ovim je odaslao poruku prijateljstva i nade, ne samo svojim prijateljima i UNESCO gradovima nego i svima koji, kako kažu, u ovim vremenima nisu u prilici putovati i posjetiti Mostar.

Projekat je povezao MC Pavarotti, Simfonijski orkestar, Mostar Rock School, BONK Studio, kao i nekoliko istaknutih pojedinaca, kao što su Damir Bunoza i Mario Knezović, javlja Anadolu Agency.

Muzička razglednica, prema riječima gradonačelnika Ljube Bešlića, pozdrav je UNESCO-u i cijelom svijetu iz grada na Neretvi. Kaže i kako su željeli ostaviti dobar dojam te da, nažalost, od turističke sezone u gradu, koja je trebala biti najbolja u historiji, neće biti ništa.

“Desilo se to što se desilo. Danas smo grad koji se bori protiv pandemije. Čitava Evropa i svijet kažu da je danas najteže od Drugog svjetskog rata. Naša razglednica je i poziv da nas se ne zaboravi i ja vjerujem da ćemo imati goste u Mostaru čim se otvore granice. Trenutno imamo male probleme, znamo za neka veća okupljanja i s tim ćemo se morati boriti, pa kada bude potrebe i sankcionisati. Poštujmo propise i izrečene mjere. Tako ćemo sačuvati i zdravstveni sistem kojem također prijeti kolaps“, rekao je Bešlić.

Muzičar Damir Bunoza podsjetio je da je nedavno nastala pjesma u Mostaru, kao i da je za nju snimljen spot u znak borbe protiv pandemije.

“Hvala Gradu koji mi je ukazao priliku da uradim aranžman. Mislim da smo uradili lijepu stvar. Čestitka UNESCO-u ovim putem iz Mostara. Iza nas je mnogo koncerata i mnogo će ih i biti“, dodao je optimistični Bunoza.

U izradi ove razglednice učestvovalo je više od 30 mostarskih umjetnika iz svijeta muzike i filma. S obzirom na epidemiološke uvjete, javno predstavljanje razglednice organizovano je uz ograničen broj pozvanih, sa fokusom na radnike u medijima i kulturi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.