Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na Baščaršiji otvorena manifestacija “Ramazan u Bosni” (FOTO)

aa_picture_20150712_5838983_web

Veliki broj građana Sarajeva i turista večeras se okupio u starogradskom dijelu grada ispred Čaršijske džamije gdje je večeras otvorena kulturna manifestacija pod nazivom “Ramazan u Bosni” a koja ima za cilj da se radost najblagoslovljenijeg muslimanskog mjeseca ramazana, koji je u toku, podijeliti sa drugima, javlja Anadolu Agency (AA).

Petodnevnu manifestaciju koja je otvorena večeras organizovao je Rijaset Islamske zajednice u BiH (IZ BiH) u saradnji sa nevladinim organizacijama, udruženjem “Demus”, udruženjem građana “Saff”, “Akos” i udruženjem “Svitanje” iz Sarajeva a riječ je o prvoj manifestaciji ovog tipa koja se organizuje u BiH.

Hafiz Mensud efendija Malkić otvorio je manifestaciju učenjem odlomaka iz Kur'ana nakon čega se prisutnima obratio reisu-l-ulema IZ Husein ef. Kavazović pozdravljajući prisustvo velikog broja prisutnih.

“Hvala Vam na odazivu i podršci da ovdje Islamska zajednica zajedno sa prijateljima organizuje ove dane u čast ispraćaja Ramazana.

Posebno mi je drago da su sa nama ovdje naša djeca iz Srebrenice, Bratunca i Zvornika. Večeras je sa nama naš prijatelj, naš brat u vjeri, predsjednika Predsjedništva za vjerske poslove Republike Turske Mehmeta Gormeza, koji je jučer sa nama bio u Srebrenici. Ovo su za nas posebni dani, ramazan uvijek donese svoje gradove i u njemu se i sigurno osjećamo bliže jedni drugima i to je smisao ovog mjeseca”, kazao je Kavazović.