Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na Bjelašnici jutros 0 stepeni, danas oblačno s kišom

BiH

kisa fok

U Bosni je jutros oblačno vrijeme s kišom, dok je u većem dijelu Hercegovine sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U sjevernim područjima Hercegovine je oblačno.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Kupres 6, Ivan-sedlo 7, Sokolac 8, Bugojno i Sarajevo 10, Bihać, Jajce, Livno, Srebrenica i Tuzla 11, Banja Luka, Bijeljina, Drvar, Goražde, Gradačac, Sanski Most i Zenica 12, Doboj, Prijedor i Zvornik 13, Stolac i Trebinje 15, Mostar i Neum 18.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 2 hPa je manji od normalnog i raste.

U Bosni će danas biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u centralnim, sjevernim i istočnim područjima. Bez padavina i više sunčanog vremena će biti u većem dijelu Hercegovine.

Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne se očekuju i jaki udari vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu Hercegovine od 20 do 24 stepena.

U Sarajevu će danas biti oblačno s kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.