Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Na Bjelašnici jutros -10, narednih dana oblačno, kiša i snijeg

Sarajevska Velika aleja prekrivena bijelim prekrivačem
26.12.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Zima i snijeg u sarajevskoj Velikoj aleji. Prema podacima Federalnog hidrometeoroloskog zavoda ovo je najkasniji snijeg u sezoni u proteklih 20 godina. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Danas u Bosni i sjeveru Hercegovine pretežno oblačno sa slabim snijegom, a u nizinama će padati i slaba kiša

U Bosni i sjeveru Hercegovine jutros je oblačno. U većem dijelu Hercegovine je vedro. Slab snijeg pada u centralnim i istočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati: Bjelašnica -10; Ivan-sedlo i Sokolac -3; Bihać -1; Drvar, Livno, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Stolac 0; Bugojno i Srebrenica 1; Jajce, Trebinje i Tuzla 2; Gradačac i Zenica 3; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Grude i Zvornik 4 te Mostar i Neum 6 stepeni Celzijusa.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938Pa, za 5hPa je manji od normalnog i ne mijenja se.

Danas u Bosni i sjeveru Hercegovine pretežno oblačno sa slabim snijegom, a u nizinama će padati i slaba kiša. U većem dijelu Hercegovine vedro dio prijepodneva. Sredinom dana povećanje oblačnosti.

Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje do 11 stepeni.

U Sarajevu oblačno sa slabim snijegom prije podne. U drugom dijelu dana može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 3 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U četvrtak se očekuje u Bosni pretežno oblačno. U nizinama sa slabom kišom ili susnježicom, a u višim područjima slab snijeg. U jutarnjim satima slab snijeg može padati u nizinama u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C.

U petak će u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C.

U subotu će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana u nizinama u Bosni lokalno sa slabom kišom, a u višim područjima slab snijeg. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C na jugu zemlje do 11°C.