Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na Bjelašnici jutros jedan stepen Celzijusa, danas bez padavina

BiH

vrijeme sunce

U centralnim i istočnim područjima Bosne i Hercegovine jutros je bilo magle ili niskih oblaka, a u ostalim dijelovima sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Količine padavina u protekla 24 sata: Mrkonjić-Grad 23 milimetra, Jajce 20, Banja Luka i Livno 17, Kupres, Nevesinje i Stolac 16, Doboj i Trebinje 15, Bjelašnica, Mostar i Bugojno 14, Foča 13, Gacko, Ivan-sedlo i Zenica 11, Bileća 10, Gradačac i Sarajevo 8, Drvar, Goražde, Prijedor, Sanski Most i Zvornik 7, Han Pijesak 6, Bijeljina, Bosanski Novi, Sokolac i Višegrad 5, Tuzla 4 i Rudo 3.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 1 stepen, Sokolac 5, Ivan-sedlo 6, Drvar 7, Kupres i Bugono 8, Jajce i Sarajevo 9, Bihać, Livno, Tuzla i Zenica 10, Banja Luka, Doboj, Sanski Most i Zvornik 11, Bijeljina i Prijedor 12, Goražde i Gradačac 15, Trebinje 16, Neum i Stolac 17 i Mostar 20.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 952 milibara, za 9 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U BiH danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne magla ili niska oblačnost. Vjetar će biti slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu od 25 do 29 stepeni.

U Sarajevu će u jutarnjim satima ili dio prijepodneva biti niska oblačnost. Tokom dana bit će sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 21 stupanj, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.