Na Bjelašnici jutros zabilježeno nula stepeni Celzijusa

bjelasnica12345

Danas se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne tokom prijepodneva, očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima, a u ostatku zemlje pretežno sunčano.

Poslijepodne sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje na sjeveroistoku Bosne su mogući povremeni pljuskovi. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Najviša dnevna temperatura od 17 do 23, na jugu od 24 do 28 stupnjeva.

Jutros je u centralnim i istočnim područjima Bosne i Hercegovine bilo pretežno oblačno vrijeme, a ponegdje je padala kiša. U ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Bileća 12, Bjelašnica i Foča 9, Gacko i Ivan Sedlo 8, Trebinje 7, Rudo 6, Nevesinje i Čapljina 4, Goražde 3, Bugojno, Mostar, Prijedor, Sarajevo, Sokolac i Višegrad 2, Banja Luka, Bihać, Bosanski Novi i Livno 1.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 934 milibara, za 8 milibara je niži od normalnog i sporo raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Ivan Sedlo 7, Sokolac 8,
Bugojno i Sarajevo 11, Bihać, Jajce, Prijedor i Tuzla 12, Banja Luka, Goražde, Gradačac, Livno, Sanski Most i Srebrenica 13, Doboj i Zenica 14, Bijeljina i Zvornik 15, Trebinje 16, Neum 18, Mostar i Čapljina 20 tepeni.