Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dan državnosti

Na brdu Hum podignuta zastava BiH

dan_drzavnosti_hum333

Historija BiH prepuna je važnih, sudbonosnih dana. 25. novembar je jedan od najvažnijih

Obilježavanje 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, započelo je jutros podizanjem državne zastave na brdu Hum uz intoniranje himne.

Svečanosti su prisustvovali članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka sa zamjenikom Ivicom Šarićem, predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Igor Gavrić i drugi zvaničnici.

-Historija BiH prepuna je važnih, sudbonosnih dana. 25. novembar je jedan od najvažnijih. Danas dijelimo radost ovog praznika sa svim građanima BiH – istaknuo je gradonačelnik Skaka.

Nacionalno obilježje BiH sa jarbolom na Humu postavio je Grad Sarajevo prošle godine s namjerom da se iskaže poštovanje prema državi Bosni i Hercegovini i njenim građanima. Danas je Grad Sarajevo istaknuo državne zastave i na mostu preko puta Vijećnice kao doprinos promociji vrijednosti koje naša država njeguje, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.

U ime Grada Sarajeva, gradonačelnik Skaka, dogradonačelnik Šarić, predsjedavajući GV-a Gavrić sa zamjenicama Edinom Gabelom i Mirom Jurić, te gradski vijećnici potom su odali počast i položili cvijeće na spomen-obilježja.

Na spomeniku ubijenoj djeci Sarajeva tokom opsade i agresije na grad i BiH, pridružila su im se djeca iz Dječijeg doma Bjelave, koji su položili bijele ruže.