Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Na Dječijem sajmu više od hiljadu mališana

djeciji sajam sarajevo ajsa (1)

Veseli me činjenica što me više niko ne pita da li će Dječiji sajam u Sarajevu postati tradicija

Nastupima djece iz JU Djeca Sarajeva, brojnim zabavnim igrama, svirkom Rock benda Centra za slijepu u slobovidu djecu, te plesom s maskotama, u nedjelju je završeno trodnevno veselje i edukacija za djecu u Skenderiji.

“Čuvajmo prirodu, rastimo zajedno”, slogan je pod kojim je održan 6. dječiji sajam.

Kao i svake godine agenda sajma podrazumjeva podizanje svijesti kod mališana na važne društvene teme, ovaj put to je bila odgovornost prema prirodi. Tako je su organizaciji Sajma simbolično posađena dva drveta u sarajevske parkove, s nadom da će ova pojava postati masovna.

Na sajmu je i ove godine nastupilo više od hiljadu mališana a neki od njih su dugogodišnji prijatelji sajma poput Basic škole i Denisa Barte.

Na sajmu je nastupilo i Udruženje za podršku osoba s intelektualnim teškoćama KS “Oaza”, Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju, dječiji vrtić iz Foče i osnovna škola iz Visokog i Zenice, KUD Proleter, hor Superar, mala škola mankenstva by Džejla Glavović i drugi.

Direktorica Sajma Maja Kojundžić Graholski kaže da je zadovoljna jer je ovaj događaj svakom godinom sve bogatiji što edukativnim sadržajima, što sajmskom ponudom i zabavnim aktivnostima.

– Veseli me činjenica što me više niko ne pita da li će Dječiji sajam u Sarajevu postati tradicija. On je tradicija. Šest sajmova je iza nas i izrasli smo u najbolji događaj u gradu za mališane a najviše me dirne kad neko kaže, hvala vam što činite ovo za našu djecu. To je poseban kompliment i priznanje da se sav uložen trud isplati, kazala je Kojundžić – Graholski i dodala da je misija sajma učiniti djetinjstvo nezaboravim.

Dodala je da je važno učiniti sjećanje na djetinjstvo, svakom od mališana, nezaboravnim.

– Oni na sajmu pričaju dječije priče o odrastanju, pokazuju se, uče, jačaju samopouzdanje, takmiče, ali cijelo vrijeme i dobro zabavljaju. To je naša misija – kazala je Kojundžić – Graholski, saopćili su organizatori.