Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na Facebooku ponovo aktivirana sporna stranica “Sarajevo glamour”

BiH

11223693_1462772464045124_6542237643217552396_n

Facebook stranica “Sarajevski glamour” ponovo je aktivirana nakon što je prije više od tri godine zabranjena zbog propagiranja pornografije i pedofilije.

Pomenuta stranica aktivirana je prije četiri dana sa postom “Šaljite slike u inbox, da počinjemo sa radom”.

Od tada do danas na stranici su već osvanule obnažene fotografije djevojaka uz koje su navedeni njihovi navodni identiteti.

Na fotografijama koje su tada objavljene prikazane se djevojčice, za koje se tvrdi da su učenice bh. srednjih škola, u eksplicitnim pozama, često samo u donjem rublju i intimnim kontaktima s djevojčicama ili dječacima

Podsjetimo, 2012. godine zbog ove stranice reagovao je odjel za cyber kriminal FUP-a nakon čega je stranica i ukonjena.

Na fotografijama koje su tada objavljene prikazane se djevojčice, za koje se tvrdi da su učenice bh. srednjih škola, u eksplicitnim pozama, često samo u donjem rublju i intimnim kontaktima s djevojčicama ili dječacima uz brojne popratne komentare “korisnika” ove stranice.

Na ovu FB grupu fotografije se, najvjerovatnije, postavljaju bez saglasnosti maloljetnica, već su samo prenesene s njihovih privatnih profila i uopšte se ne može utvrditi da li su one iz Bosne i Hercegovine ili su fotografije pronađene na inostranim internet stranicama.