BIHAMK

Na GP Bosanska Gradiška, Izačić i Velika Kladuša pojačana frekvencija vozila

granica

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom, naizmjenično. Tokom dana na ovom lokalitetu dolazi do formiranja dugih kolona vozila u oba smjera

slovi za vožnju na putevima u Bosni i Hercegovini su povoljni, a frekvencija vozila je umjerenog inteziteta. Tokom dana, a posebno u poslijepodnevnim satima, očekuje se pojačana frekvencija saobraćaja. Vozačima se savjetuje maksimalan oprez, držanje odstojanje između vozila i izbjegavanje rizičnih preticanja, javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom, naizmjenično. Tokom dana na ovom lokalitetu dolazi do formiranja dugih kolona vozila u oba smjera.

U toku su radovi na mostu preko rijeke Plive u Jajcu (M-5), zbog čega je saobraćaj potpuno obustavljen. Za vozila do sedam tona alternativni pravac je Jezero-Jajce, a za vozila preko sedam tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Zbog izvođenja sanacionih radova na M-17 Bradina-Konjic, kod mjesta Podorašac saobraća se usporeno.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) izdvojili su magistralne puteve Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Izačić i Velika Kladuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.