Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

požari u Hercegovini

Na gradilištu mosta koridora 5-C gorjela platforma, vjetar širi vatru na Blidinju

294573765_3216987921907228_934439193860902180_n

Veliki požar koji već deveti dan bukti na Čvrsnici u Parku prirode Blidnje i dalje je aktivan, gašenje otežava jak vjetar, no zasad nisu ugrožena vikend naselja

Požar u kanjonu Neretve kod Konjica i dalje je aktivan, a teren je nepristupačan za gašenje i miniran, izvijestili su u ponedjeljak iz Operativnog centra Civilne zaštite HNK

Na gradilištu mosta koridora 5-Cna prvom stubu jučer poslijepodne došlo je do zapaljenja drvene platforme, a vatra se uz jak vjetar proširila na gradilište i brdo prema Gornjim Šurmancima.

Požar je još aktivan, ali je pod kontrolom. Vatrogasci su požar gasili cijelu noć i još su na požarištu.

Vatrogasci su u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata imali još 16 intervencija na području Mostara, Čapljine, Čitluka, Jablanice i Prozor-Rame, a gorjela je uglavnom trava, nisko raslinje i otpad.

Jak vjetar otežava gašenje požara na Blidinju

Veliki požar koji već deveti dan bukti na Čvrsnici u Parku prirode Blidnje i dalje je aktivan, gašenje otežava jak vjetar, no zasad nisu ugrožena vikend naselja.

– Požar su i jutros pokušali gasiti helikopteri Oružanih snaga BiH i Helikopterskog servisa Vlade Republike Srpske, no zbog vjetra to trenutačno nije moguće – kazao je Feni direktor Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona Drago Martinović.

Dodao je kako su helikopteri spremni te da se čeka smirivanje vjetra.

Na Blidinju je zasad opožareno preko 200 hektara površine, a na terenu su brojni vatrogasci, pripadnici gorskih službi spašavanja, šumarija, planinari i dobrovoljci.