Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BIHAMK

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Kolone vozila na graničnom prijelazu s BiH u Slavonskom Brodu
11.06.2020. Slavonski Brod - Na granicnom prijelazu s BiH u Slavonskom Brodu zbog pojacanog prometa vozila stvaraju se vece guzve. Vrijeme potrebno za prelazak granice tijekom dana se neprestano mijenja, a cekanja u oba smjera mogu biti i dulja od pola sata. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša od ranije je zatvoren zbog radova, saopćeno je jutros iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno), svakim danom (osim nedjelje) od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Zbog izvođenja radova na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (kod mjesta Bjelajce) do kraja mjeseca obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme obustave alternativni pravci su Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Rajlovac, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog izvođenja radova na mostu jednom trakom, naizmjenično, saobraća se u mjestu Semizovac (Sarajevo-Olovo).
Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno Posušje-Rakitno, Brčko-Bijeljina, Livno-Kamensko, Šešlije-Modriča, Grude-Posušje i Kiseljak-Busovača.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Lendava (Konjic-Jablanica) u noćnim satima (23h-05h) vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.