Prognoza vremena

Ljetu još nije kraj, narednih dana temperature će rasti do 36 stepeni

mostar_ljeto_stari_most_skokovi_RSA

U Bosni će danas, prijepodne, preovladavati umjerno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslijepodne

U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Ponegdje na istoku Bosne pada slaba kiša.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 7, Sokolac 13, Ivan-sedlo 14, Bugojno, Gradačac, Jajce, Livno, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 16, Bihać, Bijeljina, Doboj i Zvornik 17, Banja Luka i Sanski Most 18, Grude i Široki Brijeg 19, Trebinje 20 i Mostar i Neum 21 stepen.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

U Bosni će danas, prijepodne, preovladavati umjerno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslijepodne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prijepodne kiša je moguća u istočnim područjima Bosne, kao i ponegdje na sjeveroistoku Hercegovine.

Vjetar slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura kretat će se od 20 do 26, na jugu do 30 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Smanjenje naoblake se očekuje tokom poslijepodeva. Povremeno slaba kiša je moguća prijepodne. Dnevna temperatura iznosit će oko 22 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U srijedu se očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Prije podne magla je moguća po kolinama centralne i istočne Bosne. Vjetar u Bosni slab istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 27 do 33 °C.

U četvrtak će u Bosni biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a u Hercegovini pretežno vedro. U jutarnjim satima magla je moguća po kolinama centralne i istočne Bosne. Jutarnja temperatura od 14 do 18, na jugu do 23, a dnevna od 28 do 34 °C.

U petak će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima magla je moguća po kolinama centralne i istočne Bosne. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 29 do 35 °C.

Sunčano uz malu oblačnost očekuje se i subotu. U jutarnjim satima magla je moguća po kolinama centralne i istočne Bosne. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 30 do 36 °C.