BiH

granična policija bih

Na graničnom prelazu Popovi spriječeno krijumčarenje cigareta

29/10/2021
FOTO: Granična policija BiH

Tržišna vrijednost krijumčarenih cigareta procjenjuje se blizu 15.000 KM

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina spriječili su krijumčarenje 2.845 kutija različitih vrsta cigareta na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prelazu Popovi, javlja Anadolu Agency (AA).

Cigarete su otkrivene na drugoj liniji graničnih provjera prilikom detaljne granične kontrole vozila Škoda, bh. nacionalnih oznaka, i to u namjenski napravljenom prostoru.

Vozilom je upravljao N. S. (1973), državljanin BiH.

O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama službenici JGP Bijeljina izvršili pretres spomenutog vozila. Krijumčarene cigarete bez akciznih markica i sa akciznim markicama Kosova, vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, protiv N. S. ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ”krijumčarenje“ a u vezi sa krivičnim djelom „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“.

Tržišna vrijednost krijumčarenih cigareta procjenjuje se blizu 15.000 KM, navedeno je u saopćenju Granične policije BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.