granična policija bih

Na graničnom prelazu Popovi spriječeno krijumčarenje cigareta

Cigarete otkrivene u namjenski napravljenom prostoru za krijumcarenje 291021 (1)

Tržišna vrijednost krijumčarenih cigareta procjenjuje se blizu 15.000 KM

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina spriječili su krijumčarenje 2.845 kutija različitih vrsta cigareta na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prelazu Popovi, javlja Anadolu Agency (AA).

Cigarete su otkrivene na drugoj liniji graničnih provjera prilikom detaljne granične kontrole vozila Škoda, bh. nacionalnih oznaka, i to u namjenski napravljenom prostoru.

Vozilom je upravljao N. S. (1973), državljanin BiH.

O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama službenici JGP Bijeljina izvršili pretres spomenutog vozila. Krijumčarene cigarete bez akciznih markica i sa akciznim markicama Kosova, vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, protiv N. S. ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ”krijumčarenje“ a u vezi sa krivičnim djelom „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“.

Tržišna vrijednost krijumčarenih cigareta procjenjuje se blizu 15.000 KM, navedeno je u saopćenju Granične policije BiH.