Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

selektor reprezentacije bih

Petev: Dobro ćemo se spremiti, idemo na pobjedu

Ivaylo Petev AA

Iako Fince i Ukrajince smatra teškim protivnicima, bugarski stručnjak najavljuje da će se njegovi izabranici “spremiti dobro, odigrati dobro i ići na pobijedu”

Nogometna reprezentacija Bosne i Herecegovine 13. i 16. novembra na zeničkom “Bilinom polju” protiv selekcija Finske i Ukrajine igra odlučujiće utakmice za plasman u baraž za Svjetsko prventstvo 2022. godine u Kataru.

Selektor Ivaylo Petev nakon što je danas objavio spisak igrača na koje računa za posljednja dva susreta kvalifikacija, na pres-konfrenciji je kazao da će bh. tim predstojeće susrete dočekati spremno i da će povratkom oporavljenih igrača biti i bolji nego ranije.

Iako Fince i Ukrajince smatra teškim protivnicima, bugarski stručnjak najavljuje da će se njegovi izabranici “spremiti dobro, odigrati dobro i ići na pobijedu”.

Prvog protivnika će predvoditi najbolji strijelac Pukki.

– Kod Finaca nije samo Pukki opasan. Nadam se da će odbrambeni igrači odraditi dobar posao i da mu neće dati puno prilika. Mi moramo izgledati čvrsto i dobro – kazao je Petev.

Navodi da se trenutno stručni štab fokusirao samo na Finsku, te da će bit će vremena da razmišlja o drugom protivniku – Ukrajini.

– Protiv Finaca sam optimist. Znam da imamo jako kvalitetne igrače. Siguran sam da ćemo odraditi dobar posao. Nadam se da ćemo osvojiti tri boda, a to je najbitnije. Molim Boga da sve bude kako treba i da svi ovi igrači koji su na spisku budu zdravi do utakmica – kazao je Petev.

Dva kola prije kraja kvalifikacija BiH zauzima četverto mjesto u grupi sa sedam bodova. Prva je Francuska sa 12 bodova, druga Ukrajina sa devet i utakmicom više, treća Finska sa osam i posljednji Kazahstana sa tri boda.

Spisak igrača koje je Petev pozvao za susrete s Finskom i Ukrajinom:

– golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić

– odbrana: Branimir Cipetić, Mateo Sušić, Jusuf Gazibegović, Siniša Saničanin, Seal Kolašinac, Eldar Ćivić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Adnan Kovačević, Aleksandar Jovičić, Ajdin Nukić

– vezni red: Amir Hadžiahmetović, Rade Krunić, Miralem Pjanić, Amer Gojak, Gojko Cimirot, Elvis Sarić, Miroslav Stevanović, Adi Nalić, Almedin Ziljkić, Sanjin Prcić

– napad: Edin Džeko, Luka Menalo, Ermedin Demirović, Smail Prevljak.

Okupljanje igrača je 8. novembra.