BiH

stanje na putevima

Na graničnom prelazu Velika Kladuša duga zadržavanja na izlazu iz BiH

16/01/2022

Zbog niskih temperatura poledica se može očekivati, kako na dionicama u višim planinskim predjelima, tako i u nižim predjelima, posebno na mostovima i prilazima tunelima, upozoravaju iz BIHAMK-a

Duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine, na graničnom prelazu Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je u nedjelju iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog niskih temperatura poledica se može očekivati, kako na dionicama u višim planinskim predjelima, tako i u nižim predjelima, posebno na mostovima i prilazima tunelima.

Iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Na magistralnom putu Livno – Šuica skreću pažnju na izlaske divljih konja na kolovoz, dok magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic – Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 4.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo – Kladanj (Olovske Luke), Jablanica – Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča – Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.