Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stanje na putevima

Na graničnom prelazu Velika Kladuša duga zadržavanja na izlazu iz BiH

gp maljevac (1)

Zbog niskih temperatura poledica se može očekivati, kako na dionicama u višim planinskim predjelima, tako i u nižim predjelima, posebno na mostovima i prilazima tunelima, upozoravaju iz BIHAMK-a

Duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine, na graničnom prelazu Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je u nedjelju iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog niskih temperatura poledica se može očekivati, kako na dionicama u višim planinskim predjelima, tako i u nižim predjelima, posebno na mostovima i prilazima tunelima.

Iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Na magistralnom putu Livno – Šuica skreću pažnju na izlaske divljih konja na kolovoz, dok magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic – Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 4.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo – Kladanj (Olovske Luke), Jablanica – Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča – Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.