Incident na Igmanu

Žena prijavila da je nepoznati muškarac repetirao pištolj prema njenom djetetu i psu

policija mjesto zlocina uviđaj pixsell
10.02.2019, Suhodol, Bosna i Hercegovina - U mjestu Suhodol udaljenom cca 40km od Sarajeva sinoc je ubijen policajac na strazi koji je cuvao objekt koji pripada Fedaralnoj Upravi Policije. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Prema navodima žene koja je prijavila slučaj, pas, koji je bio na uzici, krenuo je u pravcu nepoznatog muškarca koji je bio u društvu djevojke

Policiji u Sarajevu danas se obratila žena i prijavila da je nepoznati muškarac na Igmanu, na putu za Hrasnički stan, repetirao pištolj prema njenom psu kojeg je na uzici vodilo njeno dijete, te prema njoj, djetetu i njenim prijateljima.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo za portal “Avaza” je potvrđeno da je žena danas u 11:20 sati prijavila ovaj događaj.

– Ženska osoba prijavila je prijetnje nepoznate osobe vatrenim oružjem. Kolege su izašle na lice mjesta i nisu pronašle NN lice. S njom su obavili razgovor i ista nije htjela zvanično pristupiti u Policijsku stanicu da prijavi događaj i nepoznatu osobu- kazao je za portal “Avaza” dežurni operativni MUP-a Kantona Sarajevo.

Prema navodima žene koja je prijavila slučaj, pas, koji je bio na uzici, krenuo je u pravcu nepoznatog muškarca koji je bio u društvu djevojke. Muškarac ga je prvo pokušao udariti nogom, a nakon toga je repetirao pištolj prema njima zaprijetivši da će ubiti psa. Muškarac i djevojka su se udaljili nakon što je žena pozvala policiju.