Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Granična policija BiH

Na graničnom prijelazu otkriveno sedam falsificiranih PCR testova

Granični prijelaz Goričan – Letenye
24.04.2020., Gorican-Letenye- Granicni prijelaz Gorican-Letenye. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “falsificiranje isprave“, o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Bogatići Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina nisu dozvolili ulazak u Bosnu i Hercegovinu za petoricu državljana Sjeverne Makedonije i dvojicu državljana Republike Srbije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ulazak pomenutim osobama nije dozvoljen nakon što su prilikom graničnih provjera predočili sedam potvrda PCR testa na COVID-19 za koje se sumnja da su falsificirane. Kako je saopćeno iz Granične policije BiH, strani državljani su kontrolirani u vozilu, makedonskih nacionalnih oznaka, na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “falsificiranje isprave“, o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Bogatići Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.