Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na izlaz iz BiH u Doljanima se čeka 40 minuta

gp-doljani1111

Pretežno suh ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH.Na graničnom prelazu Doljani, prema Hrvatskoj, od jutros su evidentirana duga zadržavanja i kolone vozila, prenosi Anadolu Agency.

Na izlaz iz BiH u Doljanima se čeka oko 40 minuta, potvrdili su u Bosanskohercegovačkom auto-moto klubu (BIHAMK). Savjetuju građanima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji korištenje graničnih prelaza Čepikuće i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, granične prelaze Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje, gdje su zadržavanja znatno kraća.

“Na graničnom prelazu Velika Kladuša na izlazu iz naše zemlje zabilježena su zadržavanja do 30 minuta. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj na snazi zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja”, poručuju iz BIHAMK-a.

Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Do kraćih zastoja dolazi na dionicama puteva gdje se izvode radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije, kao što su putni pravci: Čelinac-Kotor Varoš, Doboj-Gračanica, Čapljina-Stolac i Mostarsko raskršće-Kiseljak.