Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policajac pjevao pjesmicu djevojčici nakon što joj je poginuo otac

policajac-i-djevojcica111

Svijet je ovih dana obišla potresna fotografija koju je zabilježila Jessica Matrious, nakon što joj se pred očima dogodila strašna saobraćajna nesreća.

Terenac koji se u četvrtak na području Brightona u saveznoj državi Colorado kretao ispred nje sletio je s ceste nakon što mu je pukla guma.

U strahovitom prevrtanju vozila poginuo je muškarac, dok su njegova supruga i troje djece teže povrijeđeno, a četvrto dijete je prošlo s lakšim povredama. Svih šestero putnika je doslovce ispalo iz terenca, navodno nikko nije bio vezan…

Lakše je povrijeđena kćerkica poginulog muškarca, koju je nedugo po dolasku na mjesto tragedije u naručje uzeo jedan policajac.

Okrenuo se od stravičnog prizora pokazujući joj nešto u daljini i tješeći je. To je svojim fotoaparatom zabilježila Jessica, koja je prije toga unesrećenima pokušala i pomoći.

Policajac je kasnije identificiran kao Nick Struck i u izjavi za 9news kazao je da je, čim je stigla dojava da su među unesrećenima i djeca, osjetio grč u želucu. Po dolasku na mjesto nesreće neko mu je doveo curicu, staru oko dvije godine, baš koliko ima i njegova kćer.

Kada ju je uzeo u naručje, počeo joj je pjevati pjesmicu…

‘Znam po svojoj maloj, djeci treba dati do znanja da je neko tamo za njih. Odmah osjetite reakciju. Sjećam se da me je, dok sam je držao u naručju, počela hvatati za ruku, u ritmu pjesmice koju sam joj pjevušio. (…) Naravno, prva pomisao u svemu je da je to mogla biti i vaša kći. Ja nisam doktor, ali znam zagrliti nekoga, rekao je Nick.