Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

općina bratunac

Na Kameničkom brdu pronađeni posmrtni ostaci još jedne žrtve genocida

20200611_2_42904863_55821428_Web

Pronađeni posmrtni ostaci će, kako je navedeno, biti upućeni u dalju sudsko-medicinsku obradu, radi utvrđivanja identiteta žrtve putem DNK analize

Tokom pregleda terena i ekshumacije, pronađeni su posmrtni ostaci najmanje jedne osobe, saopšteno je jutros iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine, čiji se istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine nalazi na lokalitetu šume Bijela na Kameničkom brdu u općini Bratunac, gdje rukovodi i koordinira proces ekshumacije i traženja posmrtnih ostataka, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pronađeni posmrtni ostaci će, kako je navedeno, biti upućeni u dalju sudsko-medicinsku obradu, radi utvrđivanja identiteta žrtve putem DNK analize.

Prema dostupnim informacijama, pretpostavlja se da posmrtni ostaci pronađeni na ovoj lokaciji, pripadaju žrtvama bošnjačke nacionalnosti sa područja enklave Srebrenica, ubijenim u genocidu u julu 1995. godine.

”Procesom rukovodi predstavnik Tužiteljstva BiH, uz nazočnost ljekara sudske medicine, kao i predstavnika Instituta za nestale osobe (INO) BiH, a lokalitet osiguravaju pripadnici MUP-a RS. Rad na ekshumaciji se nastavlja”, istakli su iz Tužilaštva BiH.