Zenica

U bolnici umrla djevojčica (10), imala je meningitis

hitna-pomoc

Nakon pregleda u bolnici, hospitalizirana je na odjel Otorinolaringologije, a zbog pogoršanja stanja premještena je u Kliniku za dječije bolesti KCU Sarajevo

Na Urgentnom bloku Kantonalne bolnice u Zenici preminula je 10-godišnja djevojčica, štićenica doma za nezbrinutu djecu “Dom porodica” Zenica, javlja Klix.

U izjavi za Klix.ba direktor ustanove koja je bila staratelj djevojčice Centra za socijalni rad Zenica Muamer Mehić je kazao da su informaciju o smrti djevojčice dobili jučer te da su o tome upoznali i biološke roditelje.

“Dijete je sudskom presudom oduzeto od roditelja te je bilo u Domu porodica Zenica. Kako su nas izvijestili, oni su poduzeli sve aktivnosti kako bi djevojčica imala svu potrebnu medicinsku njegu, ali nakon pogoršanog stanja prevezena je u bolnicu gdje je nažalost preminula”, kazao je Mehić.

Ljekarskim pregledima je utvrđeno da je djevojčica preminula uslijed pogoršanog stanja uzrokovanog meningitisom.

Nakon što su mediji objavili da je djevojčica umrla na KCUS-u, oglasili su se iz ove ustanove negirajući ove navode.

“U cilju istinitog informisanja javnosti obavještavamo Vas da na Klinici za infektivne bolesti KCUS nije liječena niti je preminula desetogodišnja štićenica doma za nezbrinutu djecu ‘Dom porodica’ iz Zenice.

Djevojčica nije liječena ni na jednoj klinici KCUS-a”, poručili su.