Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

alen šeranić

Na koronavirus pozitivni doktor i četiri medicinske sestre sa UKCRS

klinika-za-infektivne-bolesti-ukc-rs-virus-korona-06

Šeranić je naveo da je u posljednja 24 časa obavljeno 447 testiranja, a da je ukupan broj pozitivnih slučajeva u RS-u od početka epidemije dostigao 969

U Republici Srpskoj (RS), u posljednja 24 sata izvršeno je testiranje 447 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 69 osoba u tom bh.entitetu.

Do sada je u RS-u evidentirano 969 slučajeva zaraze koronavirusom, oporavila se 381 osoba, a od posljedica Covid-19 preminula su 42 pacijenta.

Među novozaraženim je 12 korisnika Doma za starije osobe u Derventi, te dva radnika u tom domu.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić rekao je na konferenicji za novinare da je pozitivan još jedan ljekar i četiri medicinske sestre iz Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjoj Luci.

Testirane su iz 44 osobe iz lokalnih karantina i utvrđeno je da su tri (iz Teslića) pozitivne na koronavirus.

-Bilježimo porat broja pozitivnih u posljednja dva–tri dana. Jedan od razloga je testiranje osoba iz domova za stare osobe, a u onom u Derventi osoblje nije imalo simptome i vjerovatno je na taj način prenijelo zarazu na više korisnika – rekao je Šeranić.

Pojasnio je da su među novooboljelim 44 žene te 25 muškaraca, od kojih su 22 osobe iz Banje Luke, 11 iz Teslića, devet iz Dervente, osam iz Doboja, četiri iz Bosanskog Broda te po dvije iz Modriče, Prnjavora, Gradiške i Čelinca , i po jedna iz Mrkonjić Grada, Kozarske Dubice, Zvornika, Vukosavlja, Petrova, Laktaša i Kneževa.

Testirana su još 22 zdravstvena radnika i ti nalazi su negativni.

Šeranić je dodao da će danas posjetiti Doboj, gdje se bilježi porast zaraženih.

U RS do sada je na novi virus korona (SARS-CoV-2) testirano ukupno 14.490 osoba.