Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tužilaštvo bih

Na lokalitetu Jabučko Sedlo pronađeni ostaci najmanje tri ljudska skeleta

vlasenica ekshumacija

U procesu postupka ekshumacije pronađeni su fragmenti kostiju. Uzeti posmrtni ostaci su transportovani u Goražde, gdje će se obaviti i njihova identifikacija metodom DNK analize i utvrđivat će se identitet žrtava čiji su posmrtni ostaci pronađeni

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine saopćilo je da je na lokalitetu Jabučko Sedlo, na području opštine Novo Goražde, završen proces ekshumacije, te da su pronađeni posmrtni ostaci najmanje tri ljudska skeleta, javlja Anadolu Agency (AA).

Ekshumaciju i rad svih osoba uključenih u taj proces, pod nadzorom postupajućeg tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH i naredbe Suda BiH, koordinirao je stručni saradnik.

U procesu postupka ekshumacije pronađeni su fragmenti kostiju. Uzeti posmrtni ostaci su transportovani u Goražde, gdje će se obaviti i njihova identifikacija metodom DNK analize i utvrđivat će se identitet žrtava čiji su posmrtni ostaci pronađeni.

U procesu ekshumacije sudjelovali su službenici Instituta za nestale osobe BiH, predstavnici Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP), ljekar sudsko-medicinske struke, potrebni radnici uz korištenje adekvatne mehanizacije, kao i policijski službenici MUP-a RS.

Navodi se da Tužilaštvo BiH, zajedno sa svim institucijama uključenim u proces traženja i identifikacije nestalih osoba, nastavlja intenzivne aktivnosti na traženju nestalih osoba u svim krajevima Bosne i Hercegovine.