Stanje na putevima

Na ovim dionicama je smanjena vidljivost zbog magle, oprez zbog odrona na cestama

sarajevo_magla_vrijeme_prognoza_vremenska_zagadjenje_zraka (2)

Iz IC BiHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno

Vidljivost je zbog magle smanjena na putevima Lanište-Ključ, Mrkonjić Grad-Jajce i Jajce-Crna Rijeka, kao i na putevima uz Bosnu, Lašvu i Spreču. Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama.

Iz IC BiHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak, zbog sanacionih radova od 07.00 do 16.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16.00 sati na toj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je od 09.00 do 15.00 sati na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (dionici Crna Rijeka-Bjelajce).

Zbog deminerskih radova od 07.30 do 16.00 sati na dionici Bosanski Petrovac-Ključ (prevoj Lanište), dolazi do 15-minutnih obustava saobraćaja uz 15-minutno propuštanje vozila.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05.00 do 21.00 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21.00 do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima jutros nema dužih zadržavanja. Granični prijelaz Deleuša-Vraćenovići zatvoren je za saobraćaj zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.