Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na ovim dionicama u BiH saobraćaj je danas otežan

BiH

saobracajna policija MUP KS

Povoljni vremenski uvjeti jutros pogoduju nesmetanom odvijanju saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini. Kraći zastoji su mogući na dionicama s aktuelnim radovima.

Na autoputu A-1 (dionicama Zenica-Tarčin i Zvirovići-Bijača) saobraća se bez vanrednih ograničenja, dok se na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška (na lokalitetu Kutlešin Gaj) izvode radovi na sanaciji klizišta i saobraća se jednom trakom. Od ostalih puteva s aktuelnim izmjenama režima saobraćaja izdvajaju se magistralni putevi: M-18 Brod na Drini-GP Hum, M-4 Šićki Brod-Tuzla i M-6 Čapljina-Stolac (dionica Tasovčići-Masline), kao i regionalni putR-445 Visoko-Ilijaš (na području Podlugova).

Zbog održavanja Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banja Luka – Vrbas 2015”, na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu kanjona Tijesno, danas od 10.00 do 16.00 sati i sutra (05.06.) od 10.00 do 14.00 sati saobraća se jednom trakom, naizmjenično, u dužini od 2 km. U dane vikenda (06. i 07.06.) saobraćaj će biti potpuno obustavljen od 08.00 do 16.00 sati i od 19.00 do 24.00 sata.

Na graničnim prijelazima jutros nema dužih zadržavanja. Napominje se da je zbog radova u Hrvatskoj na GP Brčko-Gunja zabranjen saobraćaj za teretna vozila.

IZMJENE REŽIMA U SAOBRAĆAJU

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-6
Čapljina-Stolac (dionica Tasovčići-Masline) u toku su sanacioni radovi, od 07.00 do 17.00 sati saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
M-6.1
Prolaz kroz Mostar-zbog izgradnje glavnih kanalizacijskih kolektora, saobraća se usporeno uz ograničenje brzine.
M-16
Jajce Banja Luka (lokaliteti Lučina i Bočac) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-14.1
Bosanski Brod-Odžak na lokalitetu “Klakar Donji 2”, svakog radnog dana od 08.30 do 15.00 sati, dolazi do polusatnih obustava saobraćaja.
M-17
Prolaz kroz Sarajevo, zbog izgradnje vijadukta Briješće i kružnog toka, saobraća se uz ograničenje brzine.
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07.00 do 17.00 sati, a nedjeljom od 07.00 do 13.00 sati.
M-18
Tuzla-Bijeljina-u mjestu Požarnica (zbog klizišta) saobraća se usporeno-jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-zabrana za vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara; u toku su radovi na sanaciji oštećenja, zbog čega se saobraćaj povremeno obustavlja u trajanju do 30 minuta.

REGIONALNI PUTEVI:
R-445 Zenica-Tetovo, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji saobraćaj se odvija jednom trakom (dionica od kružne raskrsnice Crkva do prevoja gdje se nalazi pekara “Pariz”).
R-445 Podlugovi zbog izvođenja radova na sanaciji kolovoza, saobraćaj se odvija jednom trakom uz primjenu privremeno postavljenje svjetlosne signalizacije.
R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-456 Priboj-Teočak-Sapna (Goduš-Rastošnica) obustavljen saobraćaj zbog oštećenja puta usljed klizišta. Alternativni pravac je Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.
R-459 Tuzla-Šibošnica (Lovački dom-Šibošnica) obustavljen saobraćaj zbog oštećenja puta usljed klizišta. Alternativni pravac je Tuzla-Priboj-Lopare-Čelić.
R-465 Bušletić-Modriča, zbog radova na mostu saobraćaj je potpuno obustavljen i preusmjeren na M-17 Doboj-Modriča.

KANTON SARAJEVO
Zbog izvođenja neophodnih radova izdvajamo ulice: Slatinski put (Vogošća), Nikole Kašikovića, Hadžiabdinica, Bačići i Pruščakova, saopćeno je iz BIHAMK-a.