BiH

Na pijaci Arizona oduzete farmerice, majice, jakne…

13/03/2016

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje privremeno su oduzeli veću količinu raznih tekstilnih proizvoda na tržnici Arizona ukupne vrijednosti 40.000 KM.

Na osnovu operativnih saznanja o krijumčarenju tekstilne robe u Bosnu i Hercegovinu, ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja UIO u Regionalnom centru Tuzla, izvršili su provjere porijekla robe kod pravnog lica registrovanog u Distriktu Brčko.

Aktivnosti na terenu su izvršene na tri lokacije na Tržnici Arizona. Prilikom izvršenih provjera obaveze plaćanja indirektnih poreza, uvidom u knjigovodstvenu dokumentaciju i urađenim popisom robe, utvrđen je višak robe stranog porijekla.

Radilo se o 794 komada farmerica, 106 komada raznih majica i 10 komada jakni.

Oduzet tekstil

Oduzeta roba

Vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 40.000 KM. Protiv pravnog lica registrovanog u Distriktu Brčko i odgovorne osobe u pravnom, biće podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, a zbog postojanja osnova sumnje da su počinili prekršajno djelo Primanje, držanje i promet robe kojima je učinjen carinski prekršaj, iz člana 17 Zakona o carinskim prekršajima BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.