Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

fhmz

Na planinama jutros pada i slab snijeg

Foto: Fena

Nestabilne vremenske prilike, padavine i niže temperature, kod hroničnih bolesnika i meteoropata, naročito osoba sa plućnim problemima i bolestima krvnih sudova, uzrokovat će izraženije tegobe

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno. U nizinama većinom pada slaba kiša. Lokalni pljusak je registrovan na jugu Hercegovine. Na planinama pada i slab snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati: Bjelašnica -5 stepeni; Sokolac 3; Srebrenica i Tuzla 5; Banja Luka, Gradačac i Trebinje 6; Bijeljina, Doboj i Prijedor 7; Široki Brijeg 10 i Mostar 12 stepeni. 

U Bosni i Hercegovini danas pretežno oblačno vrijeme. U nizinama će većinom padati slaba kiša, lokalno i pljusak. U višim područjima će padati i slab snijeg. Prestanak padavina u večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura između 5 i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni.

bjelasnica
Snijeg na Bjelašnici

U Sarajevu oblačno. Povremeno će padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 7 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

Bioprognoza nepovoljna

Biometeorološka prognoza za danas je nepovoljna. Nestabilne vremenske prilike, padavine i niže temperature, kod hroničnih bolesnika i meteoropata, naročito osoba sa plućnim problemima i bolestima krvnih sudova, uzrokovat će izraženije tegobe.

Također, osjet hladnoće će se pojačati, usljed većeg sadržaja vlage u zraku, te sjevernog strujanja. Poželjno je biti oprezniji, prikladno se odjenuti i umanjiti aktivnosti. Sa kasnim večernjim satima, opšta slika blago će se poboljšati, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.