BiH

Na početku predizborne kampanje DF i Željko Komšić posjetili Kalesiju i Zvornik

09/09/2018

U Domu omladine u Zvorniku održan je skup Proevropskog bloka, koalicije u sklopu koje Demokratska fronta izlazi na izbore u Republici Srpskoj.

Željko Komšić kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, obraćajući se prisutnima u Zvorniku proučio je: „Osjećam potrebu da sa ovog mjesta, iz Zvornika, poručim da je Drina bila, jeste i uvijek će biti granica dvije zemlje. Mnogi su prolili krv za to i to će tako uvijek ostati.“

Dodao je da je Proevropski blok plemenita ideja i da će Demokratska fronta dati sve od sebe da ona zaživi do kraja.

Prisutnima su se obratili i predstavnici stranaka koalicije Proevropski blok, Vehid Kadrić iz Socijaldemokratske partije, Sadik Ahmetović i Nedim Čivić ispred Nezavisnog bloka, te ispred Demokratske fronte, Esad Hasanović, kandidat za Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Prije Zvornika održan je predizborni skup u Tojišićima, Općina Kalesija u Tuzlanskom kantonu.

„Neće uspjeti ni Miloradu ni Draganu da ova zemlja nestane. Mnoga carstva su prolazila kroz Bosnu i Hercegovinu. Sva su propala, a mi još uvijek stojimo. Ni milimetar Bosne i Hercegovine nećemo dati nikome nikada“ poručio je prisutnima u MZ Tojišići u Kalesiji, Željko Komšić.

Pored Komšića prisutnima su se obratili Dženan Đonlagić, Milan Dunović i Zlatan Begić, kandidati za Predstavnički dom Parlamenta BiH i Admir Husić, predsjednik OO DF Kalesija.

Demokratska fronta sutra nastavlja kampanju skupom u Gračanici.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.