crni dan u KS

Na Podhrastovima umrlo sedam pacijenata, još 200 novozaraženih

Sarajevo: U Klinici za plućne bolesti trenutno je 65 pacijenata zaraženih koronavirusom
21.07.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Trenutno je u izolaciji na Klinici za plucne bolesti Podhrastovi oko 65 pacijenata zarazenih koronavirusom. Direktorica KCUS-a Sebija Izatbegovic izjavila je da je situacija ozbiljna i da je sve manje mjesta na klinici. Kapacitet u izolaciji u Podhrastovima je 85 kreveta. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu završio je tokom noći testiranje i nova 583 uzorka na koronavirus. Od toga je COVID-19 potvrđen kod 200 uzoraka iz Kantona Sarajevo

Sedam pacijenata preminulo je u izolatorijumu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na Podhrastovima, gdje su se liječili od posljedica zaraze virusom korona, potvrđeno je iz ovog centra.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi tokom noći završeno je testiranje 583 uzorka na virus korona, od čega je kovid 19 potvrđen kod 200 lica iz Kantona Sarajevo.

Iz Goražda je pozitivno 13 osoba, Unsko-sanskog kantona 19, Travnika sedam, Fojnice i Zavidovića po tri osobe, Vareša, Breze, Bugojna i Busovače po dvije.

U izolatorijumu na Podhrastovima trenutno su smještena 83 bolesnika, dok ih je 14 u intenzivnoj njezi.