BiH

Tužilaštvo BiH

Na području Dervente ekshumirani posmrtni ostaci žrtve iz proteklog rata

25/05/2021

U procesu ekshumacije sudjelovali su službenici Instituta za nestale osobe BiH, ljekar specijalista sudske medicine, kao i policijski službenici PS Derventa

Na lokalitetu mezarja “Prvi kvart” u općini Derventa, realiziran je proces ekshumacije i potrage za posmrtnim ostacima osobe nestale u proteklom ratu.

Pronađeni posmrtni ostaci bit će transportovani u Komemorativni centar Tuzla radi dalje forenzičke obrade i identifikacije žrtve čiji su posmrtni ostaci pronađeni.

Istražilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine na mjestu ekshumacije, pod nadzorom postupajućeg tužioca, koordinirao je rad ovlaštenih službenih osoba koje su sudjelovale u procesu ekshumacije.

U procesu ekshumacije sudjelovali su službenici Instituta za nestale osobe BiH, ljekar specijalista sudske medicine, kao i policijski službenici PS Derventa.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa svim institucijama uključenim u proces traženja i identifikacije nestalih osoba, nastavlja intenzivne aktivnosti na traženju nestalih osoba u svim krajevima Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz državnog tužilaštva.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.