Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na području Gračanice i Doboj Istoka ponovo poplave

BiH

spreca poplave

U protekla 24 sata vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona su osim nekoliko tehničkih imale i jednu intervenciju na gašenju požara. Vatrogasna jedinica Srebrenik jučer je pružala potporu u gašenju požara na tržnici Arizona na području općine Gradačac

. Požar je lokaliziran i ugašen, saopćeno je iz Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzlanskog kantona (KUCZTK).

Uslijed naglog topljenja snijega došlo je do porasta vodotoka i plavljenja poljoprivrednog zemljišta na području općina Gračanica i Doboj Istok. Na području općine Gračanica trenutno je pod vodom oko 10 hektara poljoprivrednog zemljišta na području MZ Pribava i MZ Lohinja. Za sada nema ugroženih stambenih ili infrastrukturnih objekata.

Na području općine Doboj Istok Spreča je poplavila oko pet hektara poljoprivednog zemljišta. Uslijed porasta vodostaja lokalnih vodotoka radi naglog topljenja snijega u MZ Brijesnica Mala poplavljen je jedan stambeni i jedan pomoćni objekat, stoji u saopćenju KUCZTK.

U kasnim popodnevnim satima i u toku protekle noći područje Tuzlanskog kantona je bilo zahvaćeno povremenim udarima jakog vjetra. Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite došlo je do povremenih prekida u snabdijevanju električnom energijom uslijed oštećenja niskonaponske mreže. Ekipe JP EP BiH su do jutarnjih sati uspjele otkloniti većinu kvarova na linijama i omogućiti nesmetano napajanje električnom energijom, navodi se u saopćenju.