Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na području PU Zvornik prošle godine 554 saobraćajne nesreće

BiH

saobracajna – zvornik

Na području Bratunca tokom prošle godine dogodilo se 95 saobraćajnih nezgoda, dok je na području Srebrenica evidentirano 16 saobraćajnih nezgoda – podaci su Centra javne bezbjednosti Zvornik.

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je, kako navodi portparol CJB Zvornik Miljan Bobar, neprilagođena brzina uslovima puta.

Na putevima koje operativno pokriva ova policijska uprava od 14. do 31. januara vršit će se kontrola brzine kretanja vozila putem radarskog sistema “Ramer 10”.

Iz Policijske uprave Zvornik apeluje na vozače da poštuju saobraćajne propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, kako ne bi ugrozili svoje, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

U toku prošle godine, na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik evidentirane su 554 saobraćajne nezgode, a od tog broja neprilagođena brzina je bila uzrok u 204 saobraćajne nezgode, odnosno 36,82 posto.

Kad su u pitanju krivična djela, na području Policijske stanice Bratunac tokom 2017. godine evidentirano je 125 krivičnih djela, dok je na području Policijske stanice Srebrenica, u istom periodu, evidentirano 66 krivičnih djela.

Bobar navodi da tokom novogodišnjih praznika nije bilo evidentiranih težih krivičnih djela niti narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, odnosno nije bilo događaja koji bi izazvali veću uznemirenost građana na ovom području.