Adem Mehmedović

Na području Srebrenice u 2022. rođeno 37 beba, i ove godine u planu “Konferencija beba”

beba novorodjence fena

Naši podaci su na osnovu podnesenih zahtjeva za naknadu. Mi nemamo porodilište u Srebrenici i Bratuncu, djeca se rađaju u Zvorniku ili Tuzli. Ipak, manji je broj beba u odnosu na ranije godine, kaže Mehmedović

U prošloj godini na području opštine Srebrenica rođeno je 37 beba – podaci su Odjeljenja za društvene djelatnosti i javni servis te opštine.

Načelnik tog odjeljenja Adem Mehmedović pojašnjava da bi taj broj mogao biti i veći s obzirom da svi roditelji ne podnesu zahtjev za naknadu za novorođenčad.

-Naši podaci su na osnovu podnesenih zahtjeva za naknadu. Mi nemamo porodilište u Srebrenici i Bratuncu, djeca se rađaju u Zvorniku ili Tuzli. Ipak, manji je broj beba u odnosu na ranije godine. Godišnji prosjek je oko 50 novorođenčadi na području Srebrenice – kazao je Mehmedović.

Podsjeća da je prošle godine u junu održana manifestacija “Konferencija beba“, a ista aktivnost je planirana i ove godine.

– ‘Konferencija beba’ održava se na preporuku nadležnog ministarstva, to je događaj kada okupimo sve bebe koje su rođene u prethodnoj godini. I ove godine je planirana manifestacija uz bogat zabavni sadržaj za najmlađe – istakao je Mehmedović.