Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Radmanović i Sattler razgovarali o političkoj situaciji u BiH i izboru Vijeća ministara

johann sattler nebojsa radmanovic

Sagovornici su se saglasili da je pitanje izbora Vijeća ministara BiH do sada išlo dobrim tempom, izražavajući nadu da će tako i ostati

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović razgovarao je danas sa šefom Delegacije EU u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH ambasadorom Johannom Sattlerom o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, sa posebnim osvrtom na sutrašnji izbor Vijeća ministara BiH.

Sagovornici su se saglasili da je pitanje izbora Vijeća ministara BiH do sada išlo dobrim tempom, izražavajući nadu da će tako i ostati.

Tema razgovora bio je i kandidatski status Bosne i Hercegovine za članstvo u EU, kao i svi zadaci koje je potrebno ispuniti na tom putu, što će, kako je konstatovano, zahtijevati i aktivniju ulogu PSBiH.

Ambasador Sattler interesovao se i za konstituisanje Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje između PSBiH i Evropskog parlamenta, prisjećajući se kako je to tijelo jedno vrijeme dobro funkcionisalo, ali i određenog zastoja u njegovom radu u predizbornom periodu.

Na kraju razgovora sagovornici su izrazili nadu da će Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje, nakon konstitusanja u novom sazivu, uspješno povezivati PSBiH i Evropski parlament, saopćeno je iz PSBiH.