Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na pojedinim graničnim prelazima čeka se do sat vremena

BiH

granica_granicni_prelaz_guzve

Saobraćaj na putevima u Bosni i Hercegovini odvija se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Na dionici autoputa A-1 Vlakovo-Butile u toku su sanacioni radovi, a saobraćaj se odvija jednom trakom, uz ograničenje brzine. Večeras od ponoći zbog radova na redovnom održavanju tunela Vis, 25. novembar i Grab, na dionici Sarajevo sjever-Tarčin, saobraćaj će se na lokaciji sva tri tunela odvijati jednom tunelskom cijevi dvosmjerno.

Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, od ponedjeljka, 9. maja, petlja Mahovljani biće zatvorena za saobraćaj, a vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

Kraći zastoji u odvijanju saobraćaja mogući su i na dionicama: Bugojno-Kupres, Kladanj-Olovo, Bosansko Grahovo-Livno, Ustikolina-Goražde, Čapljina-Doljani i Ključ-Sanski Most.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, pojačan je promet vozila. Najveće gužve zabilježene su na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Velika Kladuša gdje se na prelazak granice čeka do sat vremena. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.