Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banja Luka

Na posebnoj sjednici NSRS-a Dodik dobio 60 minuta za obraćanje, ostali po 10

Banja Luka: Posebna sjednica Narodne skupštine RS
30.07.2021., Narodna skupstina RS, Banja Luka (BiH) – Posebna sjednica Narodne skupstine RS o izmjenama Krivicnog zakonika i Prijedlogu zakona o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika Valentina Inzka na inicijativu Milorada Dodika, srpskog clana Predsjednistva BiH, je upravo pocela. Sjednica je zatvorena za javnost. „Danas je veoma vazan dan za Srpsku jer ce na sjednici NS RS biti manifestirano nacionalno jedinstvo i politicki sklad u Srpskoj“, rekao je Milorad Dodik. On je istakao da je spreman da podnese ostavku na mjesto srpskog clana u Predsjedništvu BiH, ali trazi da ne bude biran novi clan Predsjedništva iz srpskog naroda. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Šulić je naveo da je odobreno obraćanje do 60 minuta člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a lideri parlamentarnih političkih stranaka mogli su podnijeti NSRS zahtjev za obraćanje do 10 minuta

Posebna sjednica Narodne skupštine RS-a o vraćanju nadležnosti prenesenih na nivo Bosne i Hercegovine bit će održana danas u Banjoj Luci.

Na posebnoj sjednici treba da budu razmatrane informacija o “prenosu nadležnosti sa RS na nivo BiH, informacija o prenosu nadležnosti u oblasti indirektnog oporezivanja, informacija o pravosudnim institucijama BiH, informacija o prenosu nadležnosti sa RS na nivo BiH u oblasti odbrane i bezbjednosti i Deklaracija o ustavnim principima”.

Potpredsjednik NSRS Denis Šulić rekao je ranije da je predloženo da bude objedinjena rasprava o svim tačkama dnevnog reda.

Šulić je naveo da je odobreno obraćanje do 60 minuta člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a lideri parlamentarnih političkih stranaka mogli su podnijeti NSRS zahtjev za obraćanje do 10 minuta.

Početak posebne sjednice zakazan je za 12.00 sati.