Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Doljanima se čeka dva, Ivanici i Brodu po sat vremena

BiH

doljani
Ilustracija

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz Bosne i Hercegovine čeka se 1 sat i 45 minuta, a na ulazu u zemlju oko sat vremena.

Na graničnom prelazu Ivanica na izlazu iz zemlje čeka se sat vremena, dok se isto toliko čeka i na graničnom prelatu Bosanski Brod na prelazak granice u oba smjera.

Prema podacima Bosnaskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Apeluje se na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice. Vozači teretnih vozila mole se da, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Inače, Povoljni uvjeti za vožnju i pojačan promet vozila karakterišu danas saobraćajnu situaciju u BiH.

Na autoputu A-1 Lepenica-Tarčin, na izlazu iz tunela Grab, zbog sanacionih radova saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani.

Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su do 16 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima moguće je sporije saobraćanje, a izdvajaju se magistralni putevi: M-17 Buna-Tasovčići, M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Topčić Polje-Lašva, M-17 Jošanica-Stup, M-18 Priboj-Simin Han i M-4 Simin Han-Caparde, kao i magistralne puteve na području Prozora (M-16.2), Olova (M-18) i Livna (M-6.1).