Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uoči protesta

Na razgovor s policijom zbog transparenta “Tegeltija, ostavka”

pravda za davida – pred proteste u sarajevu

Vlado Panić se tereti za remećenje javnog reda i mira zbog transparenta na papiru A4 format

Sinoć je manja grupa građana ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjoj Luci izrazila nezadovoljstvo radom pravosudnih organa u BiH, ali i onih koji te organe kontrolišu. Jedan od nezadovoljnih je bio i Vlado Panić koji je zbog transparenta “Tegeltija, ostavka” legitimisan i pozvan na razgovor u PU Banja Luka, što je Panić i potvrdio na svom Facebook profilu.

Tereti ga se za ugrožavanje javnog reda i mira. Pored njega, prema pisanju novinara Slobodana Vaskovića legitimisane su još dvije osobe.

Zbog kompromitirajućih videosnimaka predsjednika VSTV-a koje je napravio Nermin Alešević, biznismen i zainteresovana strana u aferi “Potkivanje”, za danas u 11.55 zakazani su protesti u Sarajevu ispred zgrade u kojoj su smješteni Sud BiH, Tužilaštvo BiH i Visoko sudsko i tužilačko vijeće kojim predsjedava Milan Tegeltija.

Iz MUP-a KS navode da protesti nisu prijavljeni, što je trebalo učiniti pet dana unaprijed.

Protesti će se ipak desiti, zbog čega su ispred zgrade pravosudnih institucija postavljene zaštitne ograde.

Na protestima se očekuju i članovi grupe “Pravda za Davida” iz Banje Luke. Proteste je podržao ministar sigurnosti Dragan Mektić, a dolazak je najavio i Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića.