Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na sjeveru i sjeveroistoku BiH oblačno, u većem dijelu zemlje vedro

BiH

magla-sarajevo

Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne i Hercegovine jutros je oblačno. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne ima magle. U većem dijelu zemlje je vedro.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati: Sokolac -9 stepeni, Drvar -7, Bugojno -6, Livno -5, Bihać, Jajce, Kupres i Sanski Most -4, Banja Luka, Sarajevo, Tuzla i Zenica -3, Doboj, Goražde, Gradačac, Srebrenica i Čapljina -2, Bijeljina, Ivan-sedlo i Zvornik -1, Bjelašnica i Mostar 1, Trebinje 3 i Neum 6 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 953 hPa, za 9 hPa je veći od normalnog i opada.

U Bosni će danas doći do postepenog naoblačenja sa sjevera. U drugoj polovini dana u sjevernim područjima je moguća slaba kiša ili rosulja. Dugotrajna magla ili niska naoblaka po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6 stepeni, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

U Sarajevu magla. Poslijepodne naoblačenje. Najviša dnevna temperatura zraka do 2 stepena, saopćšeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.