Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Umro legendarni Lemmy Kilmister, frontmen grupe “Motorhead”

lemmy

Osnivač, pjevač i basista grupe “Motorhed” Lemmy Kilmister umro je u 70. godini, dva dana nakon što je saznao da ima rak, saopštio je britanski bend.

Lemmy je osnovao “Motorhead” 1975. godine i snimio 22 albuma, uključujući legendarni “Ace of Spades”. Bio je jedna od najupečatljivijih ličnosti i glasova rok muzike.

“Naš moćni, plemeniti prijatelj Lemy umro je poslije kratke bitke sa ekstremno agresivnim kancerom”, navodi se u saopštenju benda na Facebooku.

Grupa je pozvala fanove da puštaju Lemmyjevu muziku glasno i da “popiju poneku”, uz poruku: “Slavite život na način na koji bi on to radio. On bi uradio upravo tako.”

Lemmy je rođen kao Ian Fraser Kilmister u Burslemu 1945. godine. Dobio je nadimak u školi, ali je sam govorio da ne zna kako je nastao.

Kao Lemmy iz “Motorheada” postao je poznat po brzom i furioznom sviranju bas gitare i promuklom glasu, prenio je BBC.

Dijagnoza kancera postavljena mu je dva dana nakon sedamdesetog rođendana. Lemmy, koji je bio jedini stalni član “Motorhaeda”, živio je u Los Angelesu i umro je juče kod svoje kuće okružen porodicom.

Zvijezda hevi-metala Ozzy Osbourne je među onima koji su odali počast frontmenu “Motorheada”.

“Danas sam izgubi Lemmyja, jednog od svojih najboljih prijatelja. Nedostajaće nam. Bio je ratnik i legenda. Vidimo se na drugoj strani”, napisao je Ozzy na Twitteru.