Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vremenska prognoza

Na snazi žuti meteoalarm zbog jačih udara vjetra

vjetar

Vjetar u Bosni slab umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena na momente i pojačana bura

Zbog udara vjetra za područje jugoistočne Bosne i istočne Hercegovine na snazi je žuti meteoalarm, javlja Anadolu Agency (AA).

Tako se na fočanskom i trebinjskom području prognozira mjestimično pojačan vjetar s udarima većim od 11 metara u sekundi (40 kilometara na sat) zbog čega je na snazi žuti meteoalarm.

U Bosni i Hercegovini je oblačno vrijeme. Ponegdje na jugu sa slabom kišom, a u Bosni sa susnježicom i snijegom. Temperature zraka u sedam sati iznosile su Bjelašnica -10, Ivan-sedlo minus dva, Sarajevo nula, Bugojno, Gradačac, Livno i Tuzla jedan, Bihać, Jajce i Zenica dva, Drvar i Sanski Most tri, Grude četiri, Mostar i Neum sedam stepeni Celzijusa.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za dva milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Na jugu u jutarnjim satima kiša. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne u nizinama kiša, a u višim dijelovima susnježica ili snijeg. Padavine većinom prije podne. Postupno smanjenje oblačnosti od poslijepodnevnih sati prema kraju dana.

Vjetar u Bosni slab umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena na momente i pojačana bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i devet, na jugu i sjeverozapadu do 11 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom ili slabijim snijegom. Do kraja dana prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura oko četiri stepeni Celzijusa.