Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zenica

Na Trgu rudara uklonjeni nelegalno izgrađeni objekti

trgrud

Kako naglašavaju u saopćenju, prethodno je javnost putem medija obaviještena o pojačanim inspekcijskim mjerama s ciljem suzbijanja nelegalne gradnje na području Zenice

Služba za inspekcijske poslove Grada Zenica provela je zakonom predviđene radnje, u cilju uklanjanja nelegalno izgrađenih objekata na platou Trg rudara.

Tom prilikom vlasnicima objekata naređeno je da uklone objekte čiji su korisnici, u protivnom uklanjanje će izvršiti ovlaštene firme i o trošku vlasnika navedenih, nelegalno izgrađenih objekata. S tim u vezi, danas je izvršeno uklanjanje nelegalno izgrađenih objekata, na platou Trg rudara, koje nisu uklonili korisnici.

Po riječima građevinske inspektorice u Službi za inspekcijske poslove Grada Zenica Aide Tanović, Služba za inspekcijske poslove Grada Zenica najavila je, u obavijesti od 11. juna ove godine, pojačan nadzor u cilju sprječavanja nelegalne gradnje objekata, ali i provođenje zakonom predviđenih radnji.

– U tom kontekstu, na lokalitetu Trg rudara uklonjen je nelegalno izgrađen objekt. Nakon istražnog i inspekcijskog nadzora, nad objektima, počet ćemo od Trga rudara gdje smo rješenjima o uklanjanju donijeli rješenja korisnicima da uklone bespravno izgrađene objekte. Nakon toga su korisnici uklonili objekte, a za one koji to nisu učinili bili smo prinuđeni da ih mi uklonimo – pojašnjava Tanović.

Ističe da je objekt uklonjen o trošku vlasnika jer on to nije učinio i najavljuje da na tome neće stati.

– Imamo više objekata u Gradu Zenica koji su bespravno izgrađeni odnosno bez rješenja o urbanističkoj saglasnosti i rješenja o odobrenju građenja. Svi oni i dalje imaju mogućnost da podnesu zahtjev za legalizaciju objekta, što je zakonom predviđeno – naglašava Tanović, navodi Sektor za odnose s javnošću Grada Zenica.

Kako naglašavaju u saopćenju, prethodno je javnost putem medija obaviještena o pojačanim inspekcijskim mjerama s ciljem suzbijanja nelegalne gradnje na području Zenice.