BiH

Na UNSA dolazi 50 studenata i profesora iz devet zemalja

12/02/2017

Prorektorica za međunarodnu saradnju Univeziteta u Sarajevu Aleksandra Nikolić sutra će u prostorijama Rektorata dočekati 50 studenata, profesora i saradnika sa partnerskih univerziteta iz Austrije, Češke, Danske, Grčke, Italije, Njemačke, Rumunije, Španije i Turske povodom početka ljetnog semestra studijske 2016/2017. godine.

Trajanje njihovog boravka od jednog semestra (šest mjeseci) ostvarit će u okviru raznih programa mobilnosti koje finansira Evropska komisija, kao što su ERASMUS+, Mevlana, CEEPUS, ali i na osnovu sporazuma o bilateralnoj saradnji između Univeziteta u Sarajevu i partnerskih univerziteta u svijetu.

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta, po uzoru na praksu na partnerskim univerzitetima iz Evropske unije i šire, organizira orijentacijski program s ciljem da upozna strane studente, nastavnike i saradnike sa našim univerzitetom, kao i historijom, tradicijom, kulturom i običajima BiH, odnosno da im pruži sve potrebne akademske i praktične informacije.

Ove godine, orijentacijski program će započeti Danom dobrodošlice koji će biti održan u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu odnosno nastavljen u narednim danima kako bi se studenti na vrijeme upoznali sa potrebnim akademskim i administrativnim informacijama o Univerzitetu u Sarajevu, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću UNSA.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.